Iso-Parran luontopolku on pituudeltaan 8,9 kilometriä ja sen kävelyyn on hyvä varata kolmisen tuntia aikaa. Reitille on siis hyvä varata mukaan ainakin vesipullo ja mahdollisesti myös eväät. Reitillä selviää tavallisissa ulkoiluvaatteilla, mutta etenkin sateen aikaan on hyvä varata mukaan kumisaappaat.

Partaharjun kartasta kannattaa vielä tarkastaa reittisuunnitelma.

Salvonen-järveä kiertävä kuontopolku lähtee Partaharjulta samaa reittiä Partaharjun esteettömän luontopolun kanssa. Alumatka reitistä on helppokulkuista hiekkatietä ja osin leveää kävelysiltaa. Matkailta löytyy useita laitureita ja taukopaikkoja, joten alkupätkä sopii hyvin liikuntarajoitteisten lisäksi lapsiperheille. Esteetöntä polku on pituudeltaan 1,9 kilometriä.

Reitti kulkee Salvosen rannassa aluksi hiekkatienä.

Hyvät taukopaikat ovat helposti saavutettavissa.

Esteetön luontopolku päättyy reitin noustessa Pieksämäen Ladun kodalle. Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkkana, ettei vahingossa jatka reitin ohi. Kota on retkeilijöiden vapaasti käytettävissä. Ladun maja ja sauna on vuokrattavissa.

Pieksämäen Ladun kota on vapaasti käytettävissä.

Kotaan mahtuu suurempikin porukka.

Matka jatkuu Voimapolkua pitkin kohti Salvosenmäkeä, jolta avautuvat maisemat Salvoselle ja muualle vedenjakajan ympäristöön. Salvosenmäeltä löytyy useampia taukopaikkoja, näkötorni sekä ilmaiseksi varattavissa oleva kohta. Tauon lisäksi Salvosenmäellä on hyvä koetella lihaskuntoaan, sillä siellä on vatsalihaspenkki ja dippitanko.

Maisema Salvosenmäeltä avautuu entisestään, kun kiipeää näkötorniin.

Kota on varattavissa maksutta.

Salvosenmäen kruunaa kota.

Savosenmäeltä suunta otetaan kohti polkua, jossa kyltin mukaan lukee Nikkarila 4,3km. Seuraava kyltti osoittaa jälleen Iso-Parran luontopolulle. Voit seurata sinisten merkkien lisäksi vanhoja tummanpunaisia opasmerkkejä. Polku kulkee heinikkoisena metsän siimeksessä. Paikoitellen se ylittää myös muutamia hakkuuaukeita ja muita tuoreampia talousmetsäalueita.

Salvosenmäeltä lähdettäessä polku kapenee, mutta on edelleen helppokulkuista.

Polun varrelta löytyy myös vanhaa metsää.

Polku kulkee käytännössä koko ajan Salvosen rannan tuntumassa, joten vettä voi ihailla monessa eri kohdassa. Seuraavalta taukopaikalta löytyy uusi komea laavu, joka soveltunee erinomaisesti vaikkapa päiväunille.

Erikoinen, mutta toimiva kota.

Loppuvaiheessa polku ikään kuin katkeaa edessä olevalle tielle, jota lähdetään vasemmalle kohti Partaharjun toimintakeskusta. Partaharjulla on hyvä pitää retken viimeinen tauko ja hörpätä kahvit Partaharjun kesäkahvilassa.

Partaharjun kesäkahvilassa voi poiketa vaikka jäätelöllä.