Onko VedenjakajaReitistölle karttaa?

VedenjakajaReitistön karttoja löydät esimerkiksi Kesport Kovaselta ja Poleenista. Suosittelemme myös tutustumaan VedenjakajaReitistön sähköiseen karttaan, josta löydät GPS-navigoinnin ja tarkan maastokartan.

Mikä reitti sopisi lapsiperheille?

Lapsiperheille sopivia reittejä on lukuisia. Suosituin lienee Kukkarojärven kierros, joka on pisimmillään noin kuusi kilometriä, mutta jonka voi kiertää myös lyhyempänä neljän kilometrin mittaisena.

Pärjäänkö pyöräreiteillä?

Vedenjakajan pyöräreitit ovat pääsääntöisesti helppoja. Esimerkiksi MTB Nikkarilan voi polkea, vaikka pyörä ei olisi varsinaisesti maastoon tarkoitettu. Kuitenkin esimerkiksi MTB Tuoppu kysyy maastopyöräilijältä osaamista. Taluttamalla selviää onneksi vaikeammistakin paikoista.

Saako pyöräreittejä kävellä tai kävelyreittejä pyöräillä?

Pyöräreiteillä saa kävellä ja kävelyreiteillä saa pyöräillä. Reittimerkinnät on tehty vain ohjaamaan kulkijoita mielekkäimmille paikoille Esimerkiksi MTB Tuoppu on miellyttävä kävelyretkikohde

Missä saa yöpyä?

Vedenjakajalla saa yöpyä missä tahansa jokamiehenoikeudella. Vedenjakajalla on runsaasti hyviä paikkoja telttailuun tai riippumatossa yöpymiseen. Myös laavut tarjoavat hyvin suojaa ja niiden käyttö on maksutonta. Huomaathan että tulen saa tehdä vain tulipaikoilla.

Myös parkkipaikoilla saa yöpyä esimerkiksi asuntoautoissa.

Saako metsäpalovaroituksen aikana tehdä tulen nuotiopaikalla?

Metsäpalovaroituksen aikana on KIELLETTYÄ tehdä avotulta, jollaiseksi nuotiopaikat lasketaan. Ainoastaan kodissa olevia hormillisisia maasta irti olevia tulipaikkoja saa käyttää. Tällaisia on muun muassa Salvosenmäen kota ja Ladun majan kota.

Polttopuut ovat loppu / kuivakäymälä on täynnä, minne ilmoitan?

VedenjakajaReitistön kunnossapidosta vastaa PS-liikunta. Toivomme että ilmoitatte reitistöllä olevista epäkohdista kuten esimerkiksi loppuneista polttopuista: 0440 348 714, toimisto(@)psliikunta.com

Mistä voin vuokrata pyörän/lumikengät/kanootin?

Vedenjakajalla toimii useita vuokrapisteitä. Vedenjakajareististön Itsepalveluvuokrauspisteestä löydät muun muassa kanootit, suplaudat, läskipyörät, lastenkantorinkat ja lumikengät. Sähköpyöriä vuokraa Kesport Kovanen ja Kanoottiseuralta löytyy monipuolisesti kajakkeja.