Paltasen esteetön suopuisto on vuonna 2019 avattu leveä reitti, joka sopii hyvin esteetttömään käyttöön. Reitit sallivat pyörätuolien kohtaamisen, sillä levennyksiä on riittävästi. Reitti sopii hyvin kaikille suoluonnon ystäville. Reitti on helposti saavutettavissa.

Paltasen reitti lähtee liikkeelle Pieni Paltanen -lammen rannasta. Voit jättää auton Paltasen kioskille tai kääntyä toiselle puolelle tietä Pieni Paltanen -lammen rantaan.

Esteetön reitti alkaa sillalla

Reitti on leveää ja miellyttävää kulkea. Se on tehty pääsääntöisesti niin leveäksi, että kaksi pyörätuolia mahtuu ohittamaan toisensa. Pieni mökki reitin alkupuolella on vuokrattavissa edullisesti yöpymistarkoituksiin.

Pienessä mökissä voi yöpyä. Mökki on vuokrattavissa Paltasen kahviosta.

Reitti on täynnä pieniä kalastukseen tarkoitettuja ulokkeita. Pieni-Paltasessa kalastaminen vaatii Paltasen kioskilta ostettavan luvan, sillä lampeen on istutettu lohia. Sen sijaan Levälammessa saa kalastaa ilman erityistä lupaa.

Levälammessa saa kalastaa ilman erityistä lupaa.

Reitti on täynnä pöytäpenkkejä, joten mahdollisuuksia eväiden syöntiin, huilaamiseen tai vaikkapa ulkoilmatoimistotyöskentelyyn löytyy erittäin paljon.

Tukevat pöytäpenkit sopivat erinomaisesti eväiden syöntiin.

Reitti haarautuu pienen lammen rannassa käväiseväksi pistoksi. Kääntyvä reitti on hieman kapeampi, mutta silti leveä. Pyörätuoleja varten on rakennettu ohituspaikkoja.

Pistoreitti lammen rantaan on kapeampi. Pyörätuoleja varten on ohituspisteitä.

 

Kaunis suomaisema houkuttelee pysähtymään.

 

Taukopaikalta näkyy hyvin lähtöpiste.

Reitin päässä on Paltasen laavu, joka soveltuu hyvin vaikkapa yöpymiseenkin. Laavulla on myös esteetön tulipaikka, jota pystyy liikuttelemaan sopivalle kohdalle. Paltanen on kaikkinensa erityisen hieno esteetön kohde, jollaisia ei kovin monta Suomesta löydy.

 

Paltasen laavu soveltuu myös yöpymiseen.