Partaharjulta löytyy Suomen mittakaavassa pitkä esteetön reitti, jonka pituus yhteen suuntaan on 1,9km. Reitti sijaitsee kauniissa harju- ja järvimaisemassa Salvosen rannalla. Reitin lähtöpiste on Partaharjun toimintakeskuksessa, ja reitti kulkee rantaa pitkin aina Pieksän Ladun ylläpitämälle Latumajalle saakka.

Reitin varrella on useita penkkejä ja pöytiä, minkä ääressä pysähtyä. Reitillä on mahdollista kulkea niin pyörätuolilla, rollaattorilla kuin esimerkiksi lastenvaunuja työntäen. Reitin alkuosa on leveä kivituhkapäällysteinen kävelytie, joka muuttaa puubaanaksi n. 1km kohdalla. Reitin haastavin osuus on ihan lopussa, johon sijoittuu pieni nousu ladun majalle.

Reitin alkuvaiheessa on mainio levähdyspaikka, jonka viereen pääsee myös autolla. Parkkipaikalta laiturille on vain n. 10m matka. Laiturille pääsee hyvin myös pyörätuolin kanssa, ja siitä on mahdollista esimerkiksi onkia. Myös polttopuut ovat aivan tulentekopaikan vieressä.

Esteetön reitti syntyi käyttäjien toiveesta, kun monet Partaharjulla vierailevat ryhmät ryhmät pyysivät esteetöntä kulkua.