Tässä artikkelissa kerrotaan millainen maastopyöräreitti Pieksämäen VedenjakaReitistöön kuuluva MTB Ukonkangas on..

Millainen reitti on MTB Ukonkangas?

MTB Ukonkangas on helpohko 4,7 km pitkä maastopyöräreitti. Reitti kannattaa kiertää ns. myötäpäivään, eli jos lähdet esimerkiksi parkkipaikalta P5B, niin lähde ensin ajamaan Pentinlammentietä pitkin, jätä Jäppiläntie taaksesi, ja ylitä se vasta aivan kierroksen lopuksi saapuessasi ympyräreitin loppuun.

Reitin aluksi aja n. 600m hiekkatietä, ja käänny oikealle ja aja asfalttitietä n. 400m, jonka jälkeen alkaa n. 2km polkuosuus. Reitin lopussa on vielä vauhdikas hiekkatieosuus, leveää metsäpolkua ja lopuksi vielä paluu lähtöpaikalle hiekkatietä.

Huom! Reitin polkuosuuden alkupäässä on hieman teknisempi osuus eli jonkin verran kiviä ja juurakkoa. VedenjakajaReitistön opaskartassa MTB Ukonkankaan pituudeksi on merkitty 3,2 km, mutta todellisuudessa reitin pituus on 4,7 km.

Lähtöpaikka ja sijainti

Jos tulet autolla, hyvä lähtöpiste on VedenjakajaReitistön parkkipaikka P5B, jonka sijaitsee Jäppiläntien ja Pentilammentien risteyksessä, osoitteessa Jäppiläntie 48 – Google Maps linkki.

MTB Ukonkangas sijaitsee Partaharjun ja Nikkarilan välimaastossa. Molemmista suunnista on helppo lähestyä MTB Ukonkangasta ja kiertää tämä helpohko ympyräreitti. Reitti kannattaa kiertää ns. myötäpäivään, koska reitin merkkaus on toistaiseksi hieman vajavainen vastapäivään kierrettäessä.

MTB Ukonkangas, lähtöpaikka

Osoite: Jäppiläntie 48, Pieksämäki. Tästä on hyvä lähteä MTB Ukonkangasta polkemaan Pentinlammentietä pitkin.

Taukopaikat

MTB Ukonkankaan varrella ei ole yhtään virallista tauko- tai pysähdyspaikkaa. MTB Ukonkangas kuitenkin sijoittuu osittain Partaharju – Nikkarila yhdysreitin varrelle, ja reitin alkupäästä on mahdollisuus poiketa noin 1 km matka Salvosenmäen kodalle, joka on loistava tauko- ja levähdyspaikka. Samoin Nikkarilaan päin on mahdollisuus tehdä pisto, ja sieltä löytyy myös tauko- ja levähdyspaikka.

 

MTB Ukonkankaan haastavin paikka?

Polun alkuosuudella n. 1.4km lähdöstä on mm. haastavat kivet, missä ainakin allekirjoittaneen oli noustava satulasta. Kuva kivistä alla. Tämä on mielestäni polun haastavin paikka. Toinen haastava paikka on jo hieman ennen kiveä, kun pienen alamäen jälkeen vähän yllättäen tulee osittain soinen juurakkokohta. Siinäkin saa olla tarkkana.

Varo kiviä ja juurakoita

n. 1,4 km lähtöpisteestä vastaan tulee haastavat kivet.

MTB Ukonkangas – Ajovideo YouTubessa

Kuvasin myös ajoni GoPro -kameralla YouTubeen. Video on editoitu 8x nopeudelle. Videolta näkyy mm. hiekkatiepätkien leveys ja ainakin jollain tasolla myös polkujen haastavuus.

Jätä palautetta MTB Ukonkangas reitistä

Olisi kiva kuulla mitä mieltä olet tästä VedenjakajaReitistön maastopyöräreitistä. Voit jättää palautetta tällä lomakkeella. Jos haluat jättää julkisen kommentin tähän blogikirjoitukseen, niin tee se seuraavalla lomakkeella.

 

    Lataa MTB Ukonkangas GPX-jälki