Tahinlammen kierros sijaitsee vain parin kilometrin päässä Pieksämäen keskustasta ja on helposti saavutettavissa vaikka jalan tai polkupyörällä. Silti se tarjoaa näköaloja koskemattomaan suomaastoon ja kauniille suolammelle.

Tahinlammen kyltti ja uimaranta

Kahden kilometrin mittainen reitti lähtee liikkeelle Tahinlammen uimarannan tuntumasta ja se kierretään tässä kuvaksessa vastapäivään. Reitti kulkee hetken rantavyöhykettä tavallisena polkuna, mutta kääntyy pian vasemmalle lammen rantaa myötäillen pitkospuita pitkin.

Tahinlammen kierroksella on uusitut pitkospuut.

Taukopaikkoja on matkalla kiitettävästi. Rantaan on tehty tiheästi eräänlaisia ”laitureita” tai levennyksiä, joille on mukava istahtaa alas ja vaikkapa uittaa varpaita lammessa. Myös tulipaikkoja löytyy useampia, etelä- ja pohjoisrannoilta sekä yksi uimarantaa vastapäätä sijaitsevasta niemestä.

Tahinlammen niemennokan tulipaikka.
Tahinlammen reitillä on useita laitureita, joille on mukava istahtaa katselemaan hyppiviä kirjolohia. 

Suomaasto on kaunista katseltavaa. Pitkospuut pitävät kulkijan jalat kuivana. Paikoitellen pitkokset ovat vain kahden lankun levyiset, joten kulkijan on hyvä pysyä tarkkaavaisena.

Kaupungin läheisestä sijainnista huolimatta Tahinsuo avautuu erämaisena.

Reitti poikkeaa välillä myös metsän siimekseen, josta se taas pian palaa kohti suoaukeita. Rauhallisessa maastossa voi varsinkin syksyisin ja keväisin nähdä muuttoliikkeessä olevia lintuja. Vaikka sijainti on lähellä kaupunkia, on luonnonrauha käsinkosketeltavissa.

Myös linnut viihtyvät suolammen ympäristössä.

Tahinlampi on myös kalastajien suosiossa, sillä lampeen on istutettu kirjolohia. Kalastusluvan lampeen voi ostaa Pieksämäen urheilukalastajilta.

Tahinlammessa asuu kirjolohia, joita Toivo Korhonen on tullut narraamaan.

Reitti kulkee rengasmaisesti takaisin uimarannalle. Se soveltuu erinomaisesti uimareissun ohjelmaksi tai pikaiselle pyörähdykselle reitistöllä. Suomaisema tarjoaa myös sumuisia aamuja ja on erityisen suositeltava sellaisille henkilöille, jotka haluavat satumaisia kuvia Instagramiin tai muualle sosiaaliseen mediaan.