Vedenjakajan reittitilanne talvella

Talvi tuli myös Vedenjakajalle, joten suurin osa reiteistä on nyt lumen alla. Reittejä on kuitenkin mahdollista käyttää myös talvella. Olemme keränneet alle infoa ajankohtaisesta reittitilanteesta. Päivitämme tietoja tilanteen muuttuessa. (PÄIVITETTY 4.1.2019)

Talvikävely

Kukkarojärven kierrokselle (6km) on perjantaina 4.1. tehty karvapohjasuksilla väylä, joka on käveltävissä. Väylä on toistaiseksi niin pehmeä, että on suositeltavaa ottaa mukaan sauvat ja mahdollisesti myös lumikengät. Väylä paranee kuitenkin käytössä nopeasti, joten pian reittiä voi kulkea myös ilman erityisiä varusteita.

Talvipyöräily

Talvipyöräily onnistuu tällä hetkellä (4.1.) parhaiten Kukkarojärven kierroksella, kunhan renkaat ovat riittävän leveät. Reitti on vielä kohtuullisen pehmeä mutta kovettunee nopeasti, kun reittiä on kuljettu muutamaan kertaan lumikengillä.

Suunnitteilla on myös pidempi talvipyöräilyreitti, joka ulottuisi Tahinlammelta Partaharjulle asti. Tarkempaa tietoa reitistä on luvassa myöhemmin.


Lumikenkäily ja retkihiihto

Lumikengillä tai esimerkiksi karvapohjasuksilla hiihdettäväksi soveltuvat kaikki kesäreitit, myös polkupyöräreitit. Lunta on tällä hetkellä (4.1.) riittävästi, jotta kulkeminen onnistuu periaatteessa missä tahansa. Reitit eivät välttämättä näy maastossa, mutta sinisiä opastekeppejä seuraamalla reiteillä pysyy eksymättä. Kartta on suositeltava ottaa mukaan.

Taukopaikat

Puita löytyy ainakin Mustosen itäpuolen taukopaikalta (8b) sekä Kukkarojärven itäpuolen laavulta. Muilla taukopaikoilla ei ole talvihuoltoa, mutta taukopaikkoja saa käyttää vapaasti. Puutilanne on alkutalvesta kohtuullisen hyvä kaikilla taukopaikoilla, mutta puiden riittävyyttä ei voida taata.

Parkkipaikat

Suurin osa parkkipaikoista on peittynyt lumen alle. Tällä hetkellä varmin lähtöpaikka on Nikkarila. Lähtöpaikka Nikkarilan kankaat 8a on tällä hetkellä lumen alla, eikä tietä ole aurattu, mutta lähtöpaikka pyritään auraamaan viikonlopun aikana. Tahinlammen kautta on mahdollista ajaa aurattua tietä Kukkarojärven Itäpuolen laavulle, mutta lähtöpaikalle mahtuu tällä hetkellä vain 1-2 autoa. Myös Kukkarojärven Itäpuolen lähtöpaikka pyritään auraamaan viikonloppuna.

Muiden parkkipaikkojen ja niille vievien teiden aurausaikatauluista ei ole vielä tietoa.

 

2019-01-04T17:46:15+00:00