Talvi tuli myös Vedenjakajalle, joten suurin osa reiteistä on nyt lumen alla. Reittejä on kuitenkin mahdollista käyttää myös talvella. Olemme keränneet alle infoa ajankohtaisesta reittitilanteesta. Päivitämme tietoja tilanteen muuttuessa. (PÄIVITETTY 11.3.2019)

Talvikävely

Kukkarojärven kierrokselle (6km) on polkeutunut hyvä reitti, joka kestää kävellä tai pyöräillä

Talvipyöräily/ Pitkä talvikävely

Talvipyöräilyä ja talvikävelyä varten on tehty noin 14 km pitkä talvireitti, joka ulottuu vedenpuhdistamolta aina Partaharjulle asti. Tällä hetkellä reitti on erinomaisessa kunnossa ja kantaa jopa hieman läskipyörää kapeamman renkaan.

Lumikenkäily ja retkihiihto

Lumikengillä tai esimerkiksi karvapohjasuksilla hiihdettäväksi soveltuvat kaikki kesäreitit, myös polkupyöräreitit. Lunta on tällä hetkellä (4.1.) riittävästi, jotta kulkeminen onnistuu periaatteessa missä tahansa. Hanki myös kantaa erinomaisesti kaikki kenkää leveämmät kulkuvälineet. Reitit eivät välttämättä näy maastossa, mutta sinisiä opastekeppejä seuraamalla reiteillä pysyy eksymättä. Kartta on suositeltava ottaa mukaan.

Taukopaikat

Polttopuita löytyy ainakin Mustosen itäpuolen taukopaikalta (8b) sekä Kukkarojärven itäpuolen laavulta. Muilla taukopaikoilla ei ole talvihuoltoa, mutta taukopaikkoja saa käyttää vapaasti. Puutilanne on toistaiseksi kohtuullisen hyvä kaikilla taukopaikoilla, eivätkä polttouut ole tiettävästi loppuneet vielä mistään. Puiden riittävyyttä ei kuitenkaan voida taata.

Parkkipaikat

Suurin osa parkkipaikoista on peittynyt lumen alle, mutta tällä hetkellä Nikkarilan seudun parkkipaikat ovat pääsääntöisesti käytössä. Salvosenmäelle johtavaa tietä aurataan toisinaan, mutta tie saattaa olla paikoitellen haastava.

 

.